Links to GoldLinkene ble oppdatert: 23. april 2012.

Musikk, romaner, kunst (a) 

a1) Visjonær kunst
Dette er en egen sjanger innen kunst, ennå relativt lite kjent. Det beste innen sjangeren ligger på et transrasjonelt nivå, og er uttrykk for høyere bevissthetstilstander, åpenbaringer, visjoner, og glimt inn i fremtiden eller i andre verdener og dimensjoner. På sitt verste kan sjangeren utarte seg som newage-kitch. Her gis to introduksjonslinker: Visionary Revue som er en online journal for visjonær kunst, og Artistgalleriet til Iasos. Hvis du kikker på kunsten til hver av de tyve kunstnerne i dette galleriet, vil du finne ut om denne sjangeren er noe for deg. Ta din tid, ikke hast gjennom dem. Skriv opp dem du liker best.


a2) Musikk: kosmisk/newage/etnisk-sjangeren
Etnisk musikk (folkemusikk) er som regel kjedelig, magert og monotont, uansett hvilket eksotisk strøk det måtte komme fra. Det meste av newage-musikk mangler karakter, substans og symfoniens dynamikk. Men musikk som er en syntese av etnisk og newage, og gjerne med et løft av det kosmiske over seg, dér har vi en spennende og ofte vellykket hybrid med fremtiden foran seg. Noen av mine beste funn gjennom 15 år ser du her.


a3)  The Simpsons
The Simpsons, en amerikansk animasjonsserie som har gått siden den 17. desember 1989, er en genial og egentlig mørk samfunns­satire og harselas med alle kategorier av mennesker. Medlemmene av familien Simpson representerer hver sine kognitive og moralske utviklings­trinn; mye av humoren ligger i hvordan disse utviklingstrinnene i møtet med kulturen byr på hver sine gleder og frustrasjoner, feller og utfordringer. Sønnen Bart og faren Homer representerer egosentrisme. Moren Marge representerer det konvensjonelle utviklingstrinn, der etikk og verdenssyn stort sett er diktert av kulturen. Datteren Lisa representerer seriens oppløftende kvalitet, med en etikk og kognisjon som ligger høyt over det konvensjonelle nivå. Den evig smokk­sugende Maggie er utenfor alle normer med et blekksprutlignende romvesen til far. Serien er hyperintelligent ved de mange referanser til alle typer kulturer, miljøer og tradisjoner som frekt men kjærlig karakteriseres. Seriens skaper er Matt Groening, han er animasjonens Kurt Vonnegut! [Wikipedia] Linker vil bli satt opp til gode analyser.

 

a4) En nostalgisk reise i musikk og humor gjennom YouTube-videoer

YouTube er verdens største samling av videoer (musikk, foredrag, TV-opptak, privatopptak osv.) som ligger gratis tilgjengelig for alle på internett. YouTube ble dannet i februar 2005, og pr. februar 2007 ses 70 millioner YouTube-videoer hver dag! YouTube er et fantastisk og eventyrlig gratistilbud hvor man kan leve ut sine behov for å titte og høre på det man selv mener er fasinerende høydepunkter. Her kan man tilbringe måneder av sitt liv i fasinasjonens verden. Og man kan samle de beste høydepunktene på en egen web-side, der venner og ukjente kan klikke seg inn, slik som jeg har gjort her.

 

Det paranormale og anomale (b)

b1) Tre meta-konvensjonelle tidsskrifter; ca. 300 online artikler
Med erkjennelsen av hvordan vitenskapen på mange områder har sviktet radikalt, kommer behovet for å finne kunnskapskilder som har gått bakom (meta) det konvensjonelle nivået. Tre eksempler på generelle meta-konvensjonelle maga­siner er NEXUS Magazine (Categories of articles), New Dawn Magazine (articles) (book reviews), og Journal for Scientific Exploration (articles) (book reviews). Disse magasinene har hver sin profil. På web-basene til hver av disse ligger ca. 100 online-artikler gratis tilgjengelig (linkene herfra går rett dit).


b2) Earthfiles, web-basen til Linda Moulton Howe
Web-basen Earthfiles til den vakre og tøffe reporteren Linda Moulton Howe har gledet meg i mange år som online dagsavis. Her er det alltid noe nytt og spennende, alltid seriøst presentert. Dette er Virkelighetens fantastiske X-files. For 36 $ året for du tilgang til hele arkivet tilbake til 1998. De ferskeste nyhetene ligger gratis tilgjengelig for alle.


Å feire livet med årvåkenhet (c)

c1) Osho Zen Tarot (1995)
Dette er ikke en ordinær Tarot-kortstokk; for alt det karakteristiske ved Tarot er borte. Denne stokken er et psykologisk-eksistensielt-transcendent mesterverk, inspirert av og velsignet fra de høyere dimensjoner. De 78 kortene er alle utsøkte i psykologisk motiv og design, og nydelig fremstilt. På Amazon.com har 78 anmeldere gitt den et gjennomsnitt på fem av fem stjerner (her). Stokken kan brukes til å spå, men også til meditasjon og inspirasjon. Fås kjøpt på dansk og engelsk.

Diverse (d)

d1) Project Censored: her finner du verdens viktigste nyhetssaker!
En media-forskningsgruppe ved Sonoma State University (USA) har hvert år siden 1976 valgt ut 25 topp-nyhetssaker som har blitt sterkt sensurert av US-massemedia. Med andre ord: det er her du finner de virkelige nyhetssakene!


Home